Vi heter Gunilla och Holger Wästlund. Vi är arkitekter båda två och bor permanent i Stockholm.

I mitten av 80-talet gjorde vi en resa till Antibes. En kväll gick vi på en liten mysig restaurang i Antibes och där lärde vi av en slump känna en pensionerad flygkapten från SAS. Vårt samtal kom att påverka vårt fortsatta liv en hel del. Han berättade att han som flygkapten hade sett alla världens hörn under 30 års tid. Hans slutsats var, när han lagt ihop för- och nackdelar med olika bostadsorter, att han ville bosätta sig permanent i Antibes. Vi tackade honom för hans 30-åriga rekognosering och bestämde oss för att här ville vi också tillbringa mycket tid.

Allvarligt talat så gjorde vi vår rekognosering betydligt djupare än så och kom fram till följande: Antibes har långa lätt tillgängliga badstränder, där finns massor av bra krogar på gångavstånd, där finns ”gamla stan”, man har hela Cap d’Antibes där man kan motionera och ta långa promenader och man kan se massor av kultur med eller utan guide. Det är en aktiv tätort hela året om med en tillräckligt stor fransk lokalbefolkning så att all nödvändig service fungerar och man kan vara säker på att den kommer att fortsätta att finnas kvar. Antibes är en levande stad med ett pulserande stadsliv, omfattande kulturutbud, det finns massor av barer och kaféer och det finns små intressanta butiker och mellanstora affärer som man promenerar till och stora köpcentra som man når med bil.

Antibes är namnet på en rätt stor kommun med vitt skilda delar. De bästa delarna tycker vi är, förutom Gamla Stan, de kvarter som gränsar till Cap d’Antibes och Juan les Pins. Dessa områden heter Illette, Ponteil och Salis. Lägenheten ligger i Illette där det är nära till brödbutiken, till flera matvaruaffärer, flera bra krogar, badstranden, Cap d’Antibes och gamla stan.

Antibes ligger nära Nice flygplats som är Frankrikes näst största flygplats, efter Paris. Det finns ett 20-tal golfbanor inom 20 minuter med bil. Den som är intresserad av ”high tech” har nära till Sophia Antipolis. Skidåkarna kan ta sig till Isola 2000 med många slalomnedfarter och i Nice har man tillgång till opera och några av Europas intressantaste kulturupplevelser.

Vi har många vänner på Rivieran och det har de flesta svenskar för där bor uppskattningsvis ca 10 000 svenskar. Drygt 3300 är medlemmar i Svenska Rivieraklubben. I lägenheten hittar ni en medlemsmatrikel. På Rivieraklubbens hemsida http://www.rivieraklubben.com hittar du utmärkt information om alla deras aktiviteter. Det är föredrag av intressanta människor som har eller haft spännande drömjobb, golftävlingar, bouletävlingar, stadsvandringar, operabesök, vinprovningar samt luncher och middagar. I parken ca 50 meter från lägenheten spelar ett gäng svenskar boule varje tisdagsförmiddag.

Det finns massor att göra i Antibes och ni är mycket välkomna dit!